Et fint eksempel på bygning i Jugendstil. Kan ses på Strøget overfor IllumHistorie

Bygningen Løvenborg, der huser Savoy Hotel, er designet af arkitekten Anton Rosen, der også er kendt for Tuborg-bygningen i Hellerup og Palace Hotel på Rådhuspladsen

Art Nouveau bygningen er fra 1906 og blev fredet i 1985 efter et omfattende restaureringsarbejde. Den imponerende curtain-wall facade, den første af sin art i Danmark, bygningens detaljerigdom fx de små dyrehoveder på muren mod gården, de smukke løver på stukken omkring elevatoren og de runde vinduer, er klassiske Art Nouveau detaljer.

Bygningen var i sin tid den første i Danmark, som havde en elevator. Og i dag, mere end 100 år senere, er elevatoren er stadig funktionel og kan bruges af hotellets gæster.

Anton Rosen blev født i 1859 i Horsens i Jylland.270px-Anton_Rosen Han blev  uddannet murer, og kom dernæst til København på Københavns Arkitekt Skole. Han har sat sit præg på København med flere bygninger, den mest kendte er Ørneapoteket i Vestergade, Palace Hotel, og selvfølgelig, Savoy Hotel i bygningen Løvenborg. Han var  bl.a. professor ved Kunstakademiet og modtog flere legater og priser og blev kåret til Ridder af Dannebrog i 1923.

Anton Rosen døde i 1928.

Øvrige bygninger i København i Art Nouveau eller Jugendstil er fx Café Norden på Strøget.